Qui som

L'any 1992, el quatre de juny, es va constituir l'AEEBLL (Associació d'Entitats Excursionistes del Baix Llobregat), sent Entitats Fundadores: C.E. Vallirana, UEC Cornellà, C.E. El Papiol i C.E. Molins de Rei.

L'AEEBLL és va constituir amb l'objecte de sumar esforços i esser una eina de treball per a les Entitats Excursionistes del Baix Llobregat.

La finalitat de l'AEEBLL és: "Potenciar i desenvolupar la pràctica educativa en la muntanya i el foment de totes aquelles activitats culturals, científiques i de lleure encaminades a la difusió, manteniment i millorament de les condicions del medi natural de la muntanya en el seu sentit més ampli."

El fet de disposar d'una personalitat jurídica que ens representés a totes les entitats de la comarca, es va considerar primordial per tal d'ampliar el nostre camp d'acció superant la vessant esportiva a on cada una de les Entitats està adherida.

L'Associació d'Entitats Excursionistes del Baix Llobregat neix del convenciment que és imprescindible per al futur de l'esport català, i més enllà de l'esport, per al futur del nostre país, una formació en els esports de muntanya sòlida, independent i que superant l'esperit competitiu, tingui una clara vocació de formació de persones i de servei a la societat de la qual sorgeix i en la qual desenvolupa la seva activitat.

Entenem que els esports de muntanya són els esports del segle XXI, no per la seva importància potencial sobre el món dels esports sinó per la seva capacitat de crear consciencies i cohesionar espais socials.
Per això es tracten d'uns esports estratègics, i més en el cas d'un país petit com el nostre.

Després de 25 anys de democràcia, la societat catalana no ha estat capaç de generar unes entitats excursionistes potents que estiguin clarament al servei del país i de societat catalana. És per això que L'AEEBLL es constitueix, i ho fa com a entitat sense afany de lucre que treballa amb ambició i amb una perspectiva a mitjà i llarg termini cap a la creació d'un model de formació líder i modern a l'alçada dels països de referència d'arreu del món.

Per desenvolupar aquesta missió l'AEEBLL es dota dels següents valors:




  • El voluntarisme com a model de participació més arrelat a la societat i amb més garanties de servir un projecte formatiu a mitjà i llarg termini. Davant l'absència de grans espònsors el model de voluntarisme ens ha de permetre blindar el futur del projecte i arrelar-lo indiscutiblement a la societat catalana.
  • El servei a la societat i al país on desenvolupem la nostra activitat, partint de la voluntat de considerar els esports de muntanya com un element clau al servei d'una societat més madura, més justa i més lliure.
  • La qualitat, la innovació i la investigació com a eines que han de dotar als esports de muntanya d'un actiu diferencial, més enllà del potencial estrictament quantitatiu de la societat catalana.

  • El projecte

    Després de 15 anys d'experiència, des de l'AEEBLL creiem que ha arribat el moment de fer un salt endavant, un salt qualitatiu i també quantitatiu.

    Cal fer arribar el nostre projecte pedagògic a tota la societat i no sols als esportistes que des de les entitats ens ho demanen.

    Hem de complementar al sistema educatiu existent, en els següents objectius i que es consideren bàsics per a l'alumnat entre 12 i 16 anys:

    1. Respecte pel patrimoni natural.


  • Presa de consciència de la limitació dels recursos naturals.
  • Respecte als éssers vius.
  • Consciència de la necessitat de contribuir, cadascú en la mesura de les seves possibilitats a tenir cura de l'entorn.

  • 2. Respecte per a si mateix i als altres.


  • Valoració dels hàbits que propicien el manteniment de la salut i rebuig dels factors que atempten contra la salut individual i col·lectiva.
  • Valoració del respecte en la comunicació de les idees i la tolerància envers les diferències entre les persones.
  • Acceptació dels drets i deures com a ciutadans.
  • Defensa dels drets, les llibertats i el patrimoni present i passat de la comunitat.
  • Actitud solidària i de cooperació.

  • 3. Exercitació de qualitats físiques.


  • Exercitació de les diferents qualitats físiques bàsiques: força, resistència, velocitat i flexibilitat.
  • Aplicació d'alguns sistemes d'entrenament de les qualitats físiques bàsiques per desenvolupar la pròpia condició física.
  • Utilitzar les tècniques adequades en el desenvolupament de les activitats físiques a la natura.